13 Aralık 2014 Cumartesi
Lohusa şerbeti
Lohusa şerbeti tarifi
Geleneklerimizin tekrardan canlanması çok güzel gözaydına hastaneye ve eve gelen misafirler için süslenmiş bardaklarla sıcak ve soğuk olarak ikram edebileceğiniz bir içecek...Şekerini biraz azaltarak da deneyebilirsiniz ,şekerli ve baharatlı olduğundan anneye sütünün çoğalması için sık sık içirilir.... Siz bence bol bol su için ve beyninize sürekli sütüm çok gelecek Mesajı Gönderin denenmiş ve bizzat işe yaramıştır..Sütünle kal 😄
Gelelim malzemelere
1/2 kg lohusa şekeri( aktarcılarda veya şekercilerde bulabilirsiniz)
5 su bardağı toz şeker(isteğe göre ayarlanabilir)
15 adet karanfil
3 adet tarçın kabuğu
15- 20 bardak su
Yapılış:
Büyük bir tencereye su,şeker ve lohusa şekeri konur.Yarım saat kaynatılır.kabuk tarçın ve karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır.Kaynatmaya devam edilir.Hepsi süzülerek sıcak ve soğuk ikram edilir.Lohusa şerbetini sıcak servis edilirken bardağa dövülmüş ceviz konur.Lohusa şerbetinin doğumdan sonra ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir.
Afiyetle....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder